Yöresel isimleri: Sakarca, Çökülce
Yetiştiği yerler: Kasım ayından Haziran ayına kadar vejetasyonu devam eder. Genellikle fındık bahçelerinde, yol kenarlarında, çayırlık alanlarda yetişmektedir.
Yetiştiği yerler: Kasım ayından Haziran ayına kadar vejetasyonu devam eder. Genellikle fındık bahçelerinde, yol kenarlarında, çayırlık alanlarda yetişmektedir.
Kullanılışı: Bitki taze iken yani çiçeklenmeden önce yaprakları ve soğanı sebze olarak tüketilmektedir. Sakarca mıhlaması olarak adlandırılan yemeği yöre halkı tarafından sevilerek yenir. Semt pazarlarında yoğun olarak satışı yapılmaktadır.

Toksik etkileri: Taze olarak aşırı miktarda tüketildiğinde zehirlenmelere yol açabilir. Colchicine olarak bilinen bir alkaloit içermektedir.
1 yorum :
fdsfsd