9 Mayıs 2017

Kepeğe Ne İyi Gelir? Kepek Nasıl Gider?

Kepek halk arasında süregelen bir şekilde görülen ve can sıkıcı bir saç problemidir. Piyasada kepeğe karşı kozmetik anlamda satışa yayılan fazlası şampuan ya da saç ürünü bulunmaktadır. Fakat bu tür kozmetik ürünlerin ortamında kimyasal maddeler bulunduğu amacıyla fazlası şahıs natural yöntemlere başvurmaktadır. Doğal bitkisel yağlar ya da bitkilerle hazırlanan saç maskeleriyle kepek probleminden kurtulmak mümkündür. Bitkisel yağlar ve maskeler saçların daha sıhhatli bir manzara kazanmasını ve daha acele uzamasını da sağlar. Kepeğe karşı yararlı olarak saç dökülmelerini de önler.

Kepeğe ne iyi gelir?


Biberiye yağı: Sıhhat denildiği vakit biberiye ön plana çıkan bitkisel yağlardan biridir. Mantar, bakterileri engelleyici tesiri vardır. Saç köklerini canlandırmakla kalmaz saç derisine karşı da iyi gelir. Biberiye yağı susam gibi taşıyıcı yağlarla karıştırılarak kullanıldığında saçlarda meydana gelen kepeklenmeye karşı iyi gelir. Biberiye yağının saç rengini koyulaştırıcı tesiri de vardır.

Lavanta yağı: Sakinleştirici tesiriyle tanınan lavanta yağı, saç ve cilt sorunlarına karşı da iyi gelir. Badem yağıyla beraber karıştırılarak kullanıldığında saçlarda meydana gelen kepeklenmeye karşı iyi gelir. Saç ve saç derisinin sıhhatli bir manzara kazanmasını sağlar.

Çay ağacı yağı: Mantar engelleyici, antiseptik ve antibakteriyel tesiri tespit edilen çay ağacı yağı, saç ve saç derisinin sıhhat kazanmasını sağlar. Saç derisini değişik bakteri ve zararlı maddelere karşı korur. Kuruma ve kepeklenmeyi önler. Güçlü bir yağ bulunduğu amacıyla kesinlikle diğer yağlarla inceltilerek kullanılmalıdır. Arzu edildiğinde sarfedilen şampuana birkaç damla eklenerek kepeklenmeye karşı kullanılabilir.

Papatya yağı: Şifa dağıtan bitkiler arasında yer alan papatya saç sağlığı amacıyla kullanılabilecek bitkisel yağlar arasında yer alır. Yatıştırıcı ve antiseptik tesiri bulunmaktadır. Ciltte meydana gelen pullanma ve döküntülere karşı iyi gelir. Saç derisindeki tahriş, kızarıklık, kaşıntı ve iltihabı önler. Bebe yağıyla karıştırılarak saç derisine masaj yapıldığında kepeklenmeyi önler.

Kepeğe iyi gelen maske tarifleri


* 5 damla çay ağacı yağı

* 1 yemek kaşığı elma sirkesi

* 1 çay bardağı su

Hazırlanışı: Malzemelerin tamamı çukur bir kabın amacıylae alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Saçlar evvelce organik bir şampuan ile yıkanır ve sonrasında hazırlanan bakım kürü saçlara tatbike dilerek 5 dakika bekletilir. Saçlar bekleme vakitı tamamlandıktan sonra soğuk suyla yıkanır. Haftada bir defa derli toplu olarak uygulandığında kepeğe karşı iyi gelir.

Kepek amacıyla maske tarifi


* 2 çorba kaşığı soya yağı

* 1 yemek kaşığı elma sirkesi

* Yarım çay bardağı su

* 2 çay kaşığı biberiye yağı

* 1 çay kaşığı okaliptüs yağı

Hazırlanışı: Bütün malzemeler ideal bir kabın içersinde buluşturularak karıştırılır. Elde edilen karışım saç diplerinden başlanarak bütün saça yedirilir. Saçlar ince Aralıklı tarakla sürekli taranarak maske saçlarda 1,5 saat kadar bekletilir. Bekleme vakitınin sonucunda saçlar bol su ve organik bir şampuanla yıkanarak maskeden arındırılır. Haftada bir defa uygulanabilir.