9 Mayıs 2017

Siyah Noktalara Ne İyi Gelir? Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Pürüzsüz bir cilt hayali hangi yaşta olunursa olunsun her bireyin hayalidir. Yüz bölgesinde meydana gelen, kara noktalar, sivilce, kırışıklık, lekeler şahıs amacıyla kabus durumuna gelebilir. Günümüzde teknolojik imkanların gelişmesi bu tür problemlere deva olabilmektedir. Fakat teknolojik destek alabilmek herkes amacıyla basit olmayabilir. Çünkü bu tür teknikler gerektiğince maliyetlidir. Bu teknolojik olanakların yerine natural bakım gerçekleştirme cilt sağlığı ve güzelliği amacıyla hem yararlı hemde gerektiğince basit olur. Cildi temizleyen, kara noktalardan arındıran maskelerden yardım alabilmek şahıs amacıyla hem sıhhatli hemde gerektiğince ekonomik maliyetlidir. Her evde her vakit bulunabilen malzemelerle kara noktalara iyi gelen maskeler hazırlanabilir.

Siyah noktalara ne iyi gelir?


C vitamini: C vitaminin yetersiz alınması cilt ve beden sağlığını olumsuz yönde tesirleyebilir. C vitamininin çok kullanımı bedende melanin salgısını düşürür. Melanin salgısının düşmesi kara nokta oluşma ihtimalini azaltır. Portakal, limon, mandalina, çilek gibi meyveler C vitamini bakımından varlıklı içeriğe sahiptir. Bu meyvelerin derli toplu kullanımıyle C vitamini natural yollardan karşılanabilir.

E vitamini: Cilt sağlığı ve bakımı amacıyla gerektiğince mühim bir vitamindir. Direkt olarak cilde D vitamini gerçekleştirme antioksidan tesir oluşturarak kara nokta ve leke gibi cilt problemlerini en aza indirebilir. D vitamini kapsülü eczanelerden temine dilerek direkt problemli bölgeye sürülebilir.

Süt: Siyah nokta temizliğinde gerektiğince yararlı bir teknik olan süt, cilde masaj şeklinde uygulanabilir. Süte bir parça pamuk batırılarak cilt pamukla silinir ve beş dakika bekletilerek ılık su sayesinde yıkanır.



Aloe vera: Cilt bakımı amacıyla sıkça müracat edilen natural tedavi tekniklerinden biridir. Siyah nokta oluşumunu engeller ve meydana gelen noktaların kaybolmasını sağlar. Siyah noktaların olduğu yerlere sürülerek bekletilir. Bir vakit sonra cilt ılık suyla yıkanır.

Bal ve esmer şeker: 1 çorba kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı esmer şeker homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım cilde tatbik edilir. Karışım cilde hafif ovalama hareketleriyle uygulanmalıdır. Şekerin pütürlü yapısı ciltte peeling tesiri yaratır. Maske 2 hafta arayla uygulandığında kusursuz neticeler verir.

Limon suyu: Limon sıkılarak suyu cilde masaj hareketleriyle sürülür. 15 dakika bekletilerek , parmaklar kara nokta üzerilerine bastırılıp, cilt yıkanır. Siyah noktalardan kurtulmak amacıyla gerektiğince tesirli ve natural bir teknikdir.


Sirke: 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 şeker kaşığı bal ve 1 adet yaban turpu suyu homojen şekilde karıştırılır. Karışım cilde masaj yapılarak sürülür ve 20 dakika bekletilerek yıkanır.

Sandal ağacı: Uygun ölçülerde gül suyu, gliserin ve sandal ağacı yağı harmanlanarak krem kıvamında bir karışım elde edilir. Elde edilen krem kara noktaların üstüne düzgün şekilde sürülür ve 20 dakika bekletilerek cilt ılık su sayesinde yıkanır.